به گزارش خبرنگار مهر، نمایش عروسکی «ننه بی نوا» حاصل تمرین مجازی هنرآموزان و فارغ التحصیلان نمایش و نمایش عروسکی است که اولین دیدار حضوری خود را در مقابل دوربین مخاطب برقرار میکنند
این تئاتر که برای گروه سنی ۷ به علاوه بزرگسال توسط مینا شیروانی کارگردانی شده است در زمان حاضر و با توجه به بیماری کووید ۱۹ ابزاری تأثیرگذار است که علاوه بر انتقال قوی مفاهیم در ایجاد فضای شاد و متنوع برای کودکان نقش سازنده آیی دارد و باید بیش از گذشته به اهمیت حضور آن به عنوان یک پشتوانه آموزشی توجه داشت آموزشی که در ساختار هدفمند هنر جای میگیرد.
نمایش ننه بی نوا حکایت زنی میانسال است که از بخشیدن میوه درخت خود به کودکان روستا ممانعت میکند. این درخت تنها ترین وکهن ترین درخت یک روستای گرفتار در خشکسالی است اما تلاش یک پسربچه برای رسیدن به سیب روح زندگی را در این روستا به حرکت میآورد؛ این نمایش به اهمیت زمان و همچنین ترویج دوستی و محبت در شرایط سخت میپردازد.
کارگردان تئاتر عروسکی ننه بینوا در گفت و گو با خبرنگار مهر پیرامون این اثر نمایشی، گفت: نمایش عروسکی سبب تسهیل آموزش، تعلیم، تربیت و حتی درمان بسیاری از بیماریهای روحی و جسمی در کودکان است.
شیروانی، افزود: عروسکها به کودکان امکان تجربه ذهنی میدهند؛ به آنها قدرت میدهد تا با عروسک هم نوا باشند و یا در مقابل حیله ظالم فریاد برآوردند.
به گفته این کارگردان تئاتر، در دنیای نمایش عروسکی اهمیت روابط انسانی و گسترش مهر و دوستی به بهترین شکل نمایان خواهد شد و جادوی نمایش عروسکی است که غیرممکن را ممکن میکند و از طریق فانتزی با ذهن کودکان همراه میشود تا به هدفش که همان آموزش است نزدیک شود؛ آموزشی که در کنار شادی و تمام احساسات برانگیخته یک انسان به نمایش در میآید.
شیروانی با بیان اینکه تئاتر عروسکی پرسشگری را قوت میبخشد و برای به دست آوردن پاسخ کودکان را راهی مسافرتی میکند که عروسکها راهنمای آن هستند، ادامه داد: دنیای عروسکها هیچ سنی را نمیشناسد؛ حضور عروسک خیمه در خیابان و نگاه پر طرفدار بزرگسالان این نکته را یادآوری میکند که دنیای درون انسان نیاز به توجه و استراحت دارد، استراحتی که آنها را به دنیای غیر ممکن دعوت کند.
وی تصریح کرد: نمایش عروسکی داستانهای هزار ساله را با افسانهها دوباره بازآفرینی میکند تا تاریخ و فرهنگ یک تمدن را زنده کند بنابراین اهمیت پرداختن به این هنر باید بیش از گذشته در برنامه ریزی مسئولان فرهنگی و هنری نمایان شود
شیروانی افزود: نگارخانه سروناز با هدف احیای فرهنگ بومی استان و همچنین ترویج مفاهیم ارزشمند انسانی در تلاش است که به این هدف نائل آید.
به گزارش خبرنگار مهر، دیگر عوامل تولید تئاتر ننه بینوا، اجرا دکور: سحر نعیمی، مدیر صحنه: زیبا خدادی، منشی صحنه: هستی طالبی، دستیار کارگردان: الهام شیرزادی و رعنا تیرانداز، آهنگساز و اجرا موسیقی: شقایق زارع، صداپیشگان و عروسک گردان: رومینا فتحی (عروسک گردان و صدا پیشه ننه بی نوا)، مارال امیر افشاری (عروسک گردان و صدا پیشه بچه)، الهام شیرزادی (عروسک گردان و صدا پیشه خروس و کلاغ)، رعنا تیر انداز (عروسک گردان ننه بی نوا و کلاغ) و افسون موسوی (عروسک گردان بچه و مادر) هستند.
نظر شما